• da
  • en

Tørring & inddampning

Hvad er tørring og inddampning, og hvordan fungerer det lige? Læs med herunder og bliv klogere på, hvad vi kan tilbyde jer.

Tørring og inddampning finder sted i næsten alle industrier:

  • Fødevare industri
  • Fiske industri
  • Foder industri
  • Olie og gas industri
  • Træindustrien

Tørring er en proces, hvor der fjernes vand fra et fast produkt. Vandet kan fjernes enten mekanisk eller ved tilførsel af varme. Mekanisk fjernelse af vand er den billigste metode, men det kan kun lade sig gøre til et vist vandindhold. Derefter skal vandet fjernes ved tilførsel af varme (typisk luft), og det er meget energikrævende.

Tørring anvendes typisk for at gøre et organisk stof lagerstabilt, ved at man tørrer til en vandprocent under 10%, således at forrådnelse undgås.

Inddampning anvendes til at opkoncentrere et produkt, så f.eks. transportomkostninger nedbringes. Et produkt inddampes tit inden det tørres.

Hvad er forskellen på tørring og inddampning?

Inddampning er næsten identisk med tørring bortset fra slutproduktet. Kan slutproduktet pumpes, taler man om inddampning, og modsat er der tale om tørring, hvis slutproduktet ikke kan pumpes.

Vi har mange års erfaring i drift og design af tørrings– og inddampningsanlæg.

Vores kompetencer:
  • Termisk design af inddampere (Rør og pladevarmevekslere)
  • Termisk design af tørringsanlæg
  • Energioptimering af inddampere og tørrere
  • Instrumentering af inddampere
  • PI-diagrammer
  • PED beregning af trykbeholdere
Kontakt mig for mere information
Afdelingsleder
Peter Lindblom
Mobil: +45 2986 8051
pl@proeng.dk
Eller udfyld nedenstående felter og tryk send, så kontakter vi dig.
Ved at udfylde kontaktformularen accepterer du PE’s politik omkring persondata.

Navn:

E-mail:

Meddelelse:

Sitemap - Webdesign af Jacob Leander ApS