Tørring & inddampning

Om du skal anvende tørring eller inddampning afhænger af slutproduktet. Hvis slutproduktet kan pumpes, er der tale om inddampning, og modsat er der tale om tørring, hvis slutproduktet ikke kan pumpes.

I en tørringsproces bliver vand fjernet fra det faste produkt enten mekanisk eller ved tilførsel af varme. Mekanisk fjernelse er den billigste metode, men det kan kun lade sig gøre til et vist vandindhold. Herefter skal vandet fjernes ved tilførsel af varme, som typisk er luft, og det er mere energikrævende. Tørringsmetoden anvender vi typisk for at gøre et organisk stof lagerstabilt og undgå forrådnelse.

Inddamper processen, også kaldet inddampning eller evaporation, bliver anvendt til at opkoncentrere produktet, så f.eks. transportomkostninger bliver nedbragt. Typisk skal man inddampe, inden tørringsprocessen kan tages i brug.

Kontakt mig for mere information
Peter Lindblom
Afdelingsleder, Sorø
Telefon: +45 2986 8051
E-mail: pl@proeng.dk

Det tilbyder vi

Vi hjælper med termisk design af inddampere og tørringsanlæg, energioptimering af inddampere og tørrer, instrumentering af inddampere, PI Diagrammer, PED-beregning af trykbeholdere, vacuum inddamper og mvr evaporators.

Evaporation og inddampning

Har du et projekt, som du har brug for stærke ingeniørkompetencer til?

Så kontakt os og hør, hvordan vi kan være din rådgivende ingeniørpartner

Book et møde