Innovativt og bæredygtigt ingrediensanlæg til fødevarer

Kompetencer

Styregruppe
Projektledelse
Projekt/designingeniør
Specialistkompetencer
Tegneressourcer

Projektfaser

Feasibility study
Conceptual design
Basic design
Detailed design
Installation
Commissioning & handover
Kontakt mig for mere information
Michael Hastrup Andersen
Director, Food & Biotech Section
Telefon: +45 2481 0506

Projektbeskrivelse

Comet Bio, med hovedsæde i London Ontario, Canada, og Schaumburg i Illinois, USA, har udviklet og patenteret en upcycling teknologi, der producerer innovative, sunde og bæredygtige ingredienser fra afgrøderester. Arrabina® arabinoxylan plantefiber ekstrakt er førsteklasses præbiotisk kostfiber med overlegen tolerabilitet og funktionalitet. Det er klinisk bevist, at ingrediensen fremmer vækst af gavnlige bakterier i tarmen, hjælper med at opretholde sunde blodsukkerniveauer og understøtter immunitet.

Projektet er etableret i samarbejde med et oprindeligt demonstrationsanlæg for produktion af 2. generations bioethanol, hvor råvaren bliver leveret. Ifølge bioethanolanlæggets ejere vil samarbejdet skabe en solid og bæredygtig forretning for både bioethanolanlægget og Comet Bio. Fabrikken vil fortsætte med at producere 2. generation bioethanol og ingredienser fra sidestrømme af biprodukter fra bioethanolprocessen. Process Engineering er involveret i procesanlægget for sidestrømme, hvilket er inden for virksomhedens Food & Biotech sektor.

Process Engineering leverer rådgiverydelser til Comet Bio og deres andel af procesanlægget. Vi samarbejder på tværs af projektet med ejeren af demonstrationsanlægget og myndigheder i forbindelse med miljøgodkendelse.

Comet Bio og deres investorer har set en stigning i forbrugernes efterspørgsel efter ingredienser, der adresserer tarmsundhed og sukkerreduktion. Derudover er mange fødevarevirksomheder fokuseret på at reducere madspild.

”Dette formål er vel afbalanceret med Process Engineerings værdier og interesser, og som en af de førende danske rådgivere indenfor procesdesign er Process Engineering den rette partner på projektet,” siger Michael Hastrup Andersen, Director Food & Biotech Section.

Processen

Process Engineering er at betragte som Comet Bios ingeniør-/tekniske stab i Kalundborg, Danmark, hvor siten er beliggende. Projektet er forankret i Process Engineerings kontor i Aarhus under Food & Biotech Sektoren og afvikles både fra Aarhus og Fredericia kontoret.

Comet Bio

Ydelse og omfang af projektet

Vores ydelse og omfanget af projektet dækker over:

  • Proces flow diagram
  • Produktsammensætning
  • Designkriterier
  • Teknisk specifikation
  • Proces- & Instrumentdiagrammer
  • Stykliste
  • Procesbeskrivelse
  • Maskin-, komponent- og instrumentspecifikation
  • User requirement specification (URS)
  • Produktionstidsplan
  • Energikortlægning
  • Maskinplan
  • 3D model
  • Rumskema
  • Udbudsmateriale
  • Kontrahering i samarbejde med Comet Bios personale
  • Site manage og supervision under installation
  • Sikkerhedskoordinering
  • Commissioning management

Se flere af vores projekter inden for Food & Biotech

Procesingeniør til fødevareindustri
Ydelser til procesdesign af procesanlæg til fødevareindustrien i ind- og udland, PI Diagram, database (stykliste), tilbudsforespørgsel, indkøb, FAT med slutkunde, dokumentation og CE-mærkning, samt CAD design.
Commissioning Manager
Indkøringsansvarlig under indkøring af osteri i Neumünster i Tyskland.
Industriel suppekoger inkl. CIP-system
Færdig design af PI Diagram baseret på PFD, dimensionering af tanke, rør og kogekar, samt design af specielle CIP-løsninger for at rengøre åbne tanke og rør.
Design af gæranlæg
Projektledelse for kunden, udarbejdelse af PI Diagram, kravsspecifikation for komponentvalg og instrumentering, indhente tilbud på alle komponenter, 3D rørdesign og layout.
Previous slide
Next slide