Graasten Go Green

Kompetencer

Styregruppe
Projektledelse
Projekt/designingeniør
Specialistkompetencer
Tegneressourcer

Projektfaser

Feasibility study
Conceptual design
Basic design
Detailed design
Installation
Commissioning & handover
Kontakt mig for mere information
Michael Hastrup Andersen
Director, Food & Biotech Section
Telefon: +45 2481 0506

Projektbeskrivelse

Stryhns Gruppen er et moderne fødevarehus, der står for den nutidige hverdagsmad – med rødder i den danske madkultur. Stryhns producerer og markedsfører mærkerne Stryhn’s leverpostej, Graasten Salater, remoulader og dressinger, Langelænder pølser, K-Salat, Jensens Køkken saucer og dressinger og Royal leverpostej. Graasten Salater, som er ejet af Stryhns Gruppen, producerer dressinger, pålægssalater og tilbehørssalater.

Graasten Salater udvider produktionsfaciliteterne, hvilket indebærer nyt procesudstyr baseret på ultra hygiejneløsninger, som er fuldt CIP- og kontrollerbare. Projektet, der er navngivet “Graasten Go Green”, består af en produktionstilbygning på ca. 600 m2, der øger produktionen med over 8% og en samlet CapEx på DKK. 50 mio. Projektet skaber forbedret flow for personale, råvarer og færdigvarehåndtering og bliver bygget i fire etaper, der skal stå færdigbygget i 2025.

“Vi udvider ikke alene produktionen og bygger til, men får vores varer ind i lukkede flasker fra tanke, så vi sparer tid og forbedrer miljøet og arbejdsmiljøet, fordi vi undgår en masse skub og løft,” siger fabrikschef Torben Holm Pedersen.

Process Engineering leverer rådgiverydelser til Graasten Salater og deres investeringsprojekt vedrørende procesanlægget i forbindelse med kapacitetsudvidelse og forbedring af procesanlægsløsningen.

Processen

Projektet er forankret i Process Engineerings Food & Biotech sektor og afvikles fra Aarhus-kontoret. Siten er beliggende i Gråsten, hvor Stryhns Gruppen har deres fabriksanlæg. Vi fungerer som Graasten Salaters interne procesudstyrs specialister på procesanlægget.

Vi gennemfører projektet som en Engineering, Procurement and Construction Management (EPCM) kontrakt. Denne kontraktform giver en økonomisk- og tidsmæssig besparelse, og samtidig sikrer den rådgiver- og procesansvar fra rådgiver- og underleverandører.

Graasten Salater
Graasten Salater
Graasten Salater
Graasten Salater

Ydelse og omfang af projektet

Vores ydelse og omfanget af projektet dækker over:

 • Process Flow Diagram (opdatering)
 • Designkriterier
 • Proces & instrumentdiagrammer
 • Styklister
 • Energioversigt (installeret)
 • Maskinplan
 • 3D model
 • Procesbeskrivelse
 • Dokumentation og CE-mærkning
 • Siteledelse, tilsyn og arbejdsmiljøkoordinator
 • Indkøring, performancetest og aflevering

Se flere af vores projekter inden for Food & Biotech

Procesingeniør til fødevareindustri
Ydelser til procesdesign af procesanlæg til fødevareindustrien i ind- og udland, PI Diagram, database (stykliste), tilbudsforespørgsel, indkøb, FAT med slutkunde, dokumentation og CE-mærkning, samt CAD design.
Commissioning Manager
Indkøringsansvarlig under indkøring af osteri i Neumünster i Tyskland.
Industriel suppekoger inkl. CIP-system
Færdig design af PI Diagram baseret på PFD, dimensionering af tanke, rør og kogekar, samt design af specielle CIP-løsninger for at rengøre åbne tanke og rør.
Design af gæranlæg
Projektledelse for kunden, udarbejdelse af PI Diagram, kravsspecifikation for komponentvalg og instrumentering, indhente tilbud på alle komponenter, 3D rørdesign og layout.
Previous slide
Next slide

Book et møde