CIP-anlæg til fødevareindustrien

Kompetencer

Styregruppe
Projektledelse
Projekt/designingeniør
Specialistkompetencer
Tegneressourcer

Projektfaser

Feasibility study
Conceptual design
Basic design
Detailed design
Installation
Commissioning & handover
Kontakt mig for mere information
Michael Hastrup Andersen
Director, Food & Biotech Section
Telefon: +45 2481 0506

Projektbeskrivelse

I Process Engineering er vi ofte designpartner i udarbejdelsen af CIP-anlæg. CIP, der er en forkortelse af “Cleaning in Place”, er rengøring af de indvendige overflader af rør, beholdere, filtre og procesudstyr i anlæg uden at demontere eller åbne udstyret og uden manuel betjening fra operatørens side. I rengøringsprocessen bliver overfladerne rengjort ved, at rengøringsvæske bliver cirkuleret igennem anlægget under stor flowhastighed.

For en kunde, der leverer procesløsninger til fødevareindustrien, detail projekterede vi et CIP-anlæg med item liste, PI Diagram og styringsbeskrivelse.

Processen

En af vores ingeniører projekterede et CIP-anlæg ud fra kundens ønsker til anlæggets omfang og kapacitet.

I designet af CIP-anlægget tog vores medarbejder højde for antal anlæg/proceslinjer, der skulle rengøres, hvordan anlægget var skruet sammen ift. flow, og hvor store tankene til syre, lud og varmt vand skulle være. Ud fra dette beregnede han kapaciteten til CIP-processen, specificerede alle komponenterne ift. størrelsen på rørene og vekslerne og udarbejdede en styringsbeskrivelse for hele anlægget.

CIP anlæg

Ydelse og omfang af projektet

Vores ydelse og omfanget af projektet dækker over:

  • Item liste
  • PI Diagram
  • Styringsbeskrivelse

Se flere af vores projekter inden for Food & Biotech

Procesingeniør til fødevareindustri
Ydelser til procesdesign af procesanlæg til fødevareindustrien i ind- og udland, PI Diagram, database (stykliste), tilbudsforespørgsel, indkøb, FAT med slutkunde, dokumentation og CE-mærkning, samt CAD design.
Commissioning Manager
Indkøringsansvarlig under indkøring af osteri i Neumünster i Tyskland.
Industriel suppekoger inkl. CIP-system
Færdig design af PI Diagram baseret på PFD, dimensionering af tanke, rør og kogekar, samt design af specielle CIP-løsninger for at rengøre åbne tanke og rør.
Design af gæranlæg
Projektledelse for kunden, udarbejdelse af PI Diagram, kravsspecifikation for komponentvalg og instrumentering, indhente tilbud på alle komponenter, 3D rørdesign og layout.
Previous slide
Next slide