Historie

Process Engineering har rådgivet virksomheder i procesindustrien i mere end 20 år. Det hele startede med to ingeniører i et lille lokale i Fredericia. I dag er der fem regionale kontorer fordelt i hele landet og to kontorer i Norge og et enkelt i Holland. Antallet af medarbejdere er gået fra to personer til over 100. Process Engineering A/S’ historie er præget af udvikling og vækst.

Læs med herunder om Process Engineerings historie fra starten tilbage i 1999, hvor vi har fremhævet højdepunkterne for de forskellige år.

Kontakt mig for mere information
Poul B. Jakobsen
CEO, Administrerende direktør
Telefon: +45 2424 1183

Process Engineering A/S’ historie

2023

Grundet en stigende efterspørgsel fra norske kunder åbner Process Engineering endnu et kontor i Norge. Denne gang i Bryne ved Stavanger, som bemandes med to medarbejdere.

Process Engineering kåres til Danmarks bedste arbejdsplads for seniorer gennem ‘Great Place to Work’-certificeringen og kommer samtidig på TOP25 i den overordnede kategori for Danmarks bedste arbejdspladser.

2023

2022

Process Engineering går endnu en gang udover landets grænser og åbner et kontor i Den Bosch i Holland.

For fjerde gang bliver vi Great Place to Work certificeret.

2022

2021

Efter en sløv start på året oplever vi igen stor aktivitet. Særligt oplever vi stor succes med vores øgede branchefokus på Energy & Renewables, Industri, Food & Biotech og Pharma. Især er der stor efterspørgsel på grønne projekter.

2021

2020

Der sker ændringer i organisationen, og der ansættes en COO, der skal varetage aktiviteterne i Danmark. Direktør Poul B. Jakobsen giver således stafetten videre og koncentrerer sig mere om aktiviteterne i udlandet.

For tredje år i træk bliver vi Great Place to Work certificeret.

2020

2019

Kontoret i Sorø får ny adresse, da forholdene er for små.

Process Engineering går udover landets grænser og åbner sit første udenlandske kontor i Oslo i Norge.

For fjerde år i træk får vi AAA kreditværdighedsdiplom og er én ud af 17 virksomheder med samme rating inden for branchen Rådgivende ingeniørvirksomhed i produktions- og maskinteknik.

Vi får også vores andet certifikat i Great Place to Work og får en 22. plads på listen over Danmarks Bedste Arbjedspladser i kategorien “mellemstore virksomheder mellem 50-499 medarbejdere”.

Vi får en femte Gazelle, bliver tildelt Spar Nord og BDOs pris “Succesvirksomhed” 2019, vi bliver nomineret i EY Entrepreneur of the Year og Årets Ejerleder, hvor Poul B. Jakobsen i den sidst nævnte vinder Årets Temapris i region Sydjylland for hans fokus på virksomhedens formål og værdier, hvor medarbejderne og kunderne er i centrum.

2019 markerer også virksomhedens 20-års jubilæum, der bliver fejret med en tur til Hamborg med alle ansatte.

2019

2018

Process Engineering bliver ISO 9001:2015 godkendt, vi får AAA kredit rating for tredje år i træk, og vi bliver udnævnt som Gazelle virksomhed for fjerde gang i træk. Samtidig bliver vi certificeret for første gang i Great Place to Work og får en 30. plads på listen over Danmarks bedste arbejdspladser i kategorien “mellemstore virksomheder med mellem 50-499 medarbejdere”.

En ny strategi, 3xPE, kommer til og sætter retning for væksten frem til udgangen af 2023.

2018

2017

Process Engineering bliver udnævnt som Gazelle virksomhed for tredje år i træk, vi bliver nomineret i EY Entrepreneur of the Year og som Årets Ejerleder i region Sydjylland, og så får vi AAA kredit rating for andet år i træk.

2017

2016

Det er et rekordregnskabsår, hvor bundlinjen er firdoblet til lidt over syv millioner kr.

Process Engineering modtager Fredericia Kommunes Erhvervspris som Årets Erhvervsvirksomhed.

Kontoret i Sorø flytter, da pladsen er for trang. De nye og større lokaler finder vi i Energiens Hus i Sorø. Også kontoret i Brøndby flytter til nye lokaler i Glostrup.

Vi bliver for andet år i træk udnævnt som Gazelle virksomhed, og samtidig bliver vi AAA kredit ratet for første gang.

2016

2015

Alle afdelinger bliver lagt sammen under et selskab. Indtil da er de forskellige kontorer registreret med hvert sit CVR-nr.

Process Engineering bliver godkendt til autorisation som rådgivningsvirksomhed på det fysiske område, vi bliver ISO 9001 godkendt, to medarbejdere bliver uddannet som Arbejdsmiljøkoordinatorer, og vi får vores første Gazelle-statuette.

2015

2014

Kontoret i Kalundborg får en ny adresse og flytter i nye lokaler på Energivej 3 i Sorø.

2014

2013

Det femte regionale kontor i Danmark åbner i Aalborg, så Process Engineering nu dækker hele landet og let kan rykke ud til kunderne.

2013 er også året, hvor der bliver sat ekstra fokus på virksomhedens vækst: ved udgangen af 2018 skal der være 100 ansatte, og Process Engineering skal være blandt de tre mest foretrukne rådgivere i procesindustrien i Danmark.

2013

2009

Process Engineering kan fejre 10-års jubilæum. Det bliver gjort med en tur til München med alle medarbejdere. Også et kontor mere på Sjælland kommer til og slår dørene op i Kalundborg.

2009

2007

Vokseværket fortsætter, og endnu et kontor ser dagens lys. Den her gang i Aarhus, så kunderne nord for hovedkontoret i Fredericia lettere kan blive serviceret. Men også i Fredericia er kontoret blevet for trang, og spadestikkene til det kontor, der står der i dag, bliver taget.

2007

2006

Kontoret i Fredericia bliver suppleret med et kontor i Brøndby, hvorfra kunder øst for Storebælt bedre kan blive serviceret.

2006

2003

Process Engineering har for alvor bidt sig fast i procesindustrien og er vokset fra to medarbejdere til 12. Blandt andet kommer der en sekretær med på holdet, som tager sig af administration, fakturering og løn – noget som Poul B. Jakobsen og Lars Rune Ellehaven selv har håndteret indtil da.

Samme år bliver Poul B. Jakobsen også eneejer af virksomheden.

2003

2001

Der kommer nye EU-regler for trykbeholdere, og det gør, at Process Engineering får sit gennembrud i markedet. På det tidspunkt er vi involveret i design af trykbeholdere, der netop skal opfylde de nye krav, og netop dét gør, at vi er nogle af de første i Danmark, der er grundigt inde i regelsættet.

Samme år bliver Process Engineering omdannet til et aktieselskab.

2001

1999

Process Engineering bliver stiftet i 1999 af de unge ingeniører Poul B. Jakobsen og Lars Rune Ellehaven med base i Fredericia. De kender hinanden fra tidligere arbejde, og efter fem års samarbejde kaster de sig ud i deres eget rådgivende firma. For de ser et behov for at hjælpe virksomheder i procesindustrien med kort varsel. Det bliver starten på det Process Engineering, vi kender det i dag.

1999