Jifeng Yang

Jifeng Yang bringer ny datateknik ind i traditionelle processer

D. 1. april var en stor dag for Jifeng Yang, der er kemiingeniør hos Process Engineering A/S og tilknyttet afdelingen i København. Det var nemlig dagen, hvor han forsvarede sin PhD afhandling ”Novel Strategies for Cleaning-in-Place Operations” efter tre års arbejde på DTU Kemiteknik.

I samarbejde med Alfa Laval, Carlsberg, Ecolab og University of Cambridge satte Jifeng Yang sig for tre år siden for at undersøge forskellige metoder til at reducere ressourceforbruget og rengøringsomkostningerne under CIP-operationer som en udbredt teknik inden for fødevare- og farmaceutiske industrier. Her har han specielt haft fokus på processen i CIP-systemer, rengøringsteknikker og matematiske modeller til at reducere det kemiske forbrug og forlænge rengøringsvæskens levetid.

Ny datateknik i traditionelle processer

Udgangspunktet for afhandlingen var en kortlægningsundersøgelse på det verdensledende bryggeri Carlsberg Danmark A/S i Fredericia, hvor han identificerede de mest tids- og ressourcekrævende trin i CIP-operationerne. Her kom han frem til en række forslag til forbedringer i CIP-systemerne i deres bryggeri, og de forslag kan i dag overføres til processer i andre områder, hvor lignende CIP-systemer bruges.

”Jeg anvendte big data konceptet for at analysere rengøringsdata for at standardisere en CIP-proces og vurdere rengøringsresultatet både online og offline. Samtidig har jeg også koncentreret mig om at undersøge mulighederne for at spare i det kemiske forbrug i rengøringsprocessen, hvor jeg har set på avanceret ”burst” rengøringsteknikker og matematiske modeller for jet-væskestråler og faldende film på tankoverflader. Til det har jeg designet et målebaseret partielt genvindings CIP-system, der forlænger rengøringsvæskens levetid”, fortæller Jifeng Yang, kemiingeniør.

Netop disse undersøgelser gør, at Jifengs undersøgelse udmærker sig ved at have betydelige potentialer for at gøre eksisterende CIP-operationer mere sikker og billigere. Det fremhævede eksaminatorerne i afhandlingen som at bringe ny datateknik ind i traditionelle processer.

Stærke kompetencer i hygiejnisk design og processimulering

Jifeng er tilknyttet vores afdeling i København, hvor han styrker Process Engineering A/S med kompetencer inden for hygiejnisk design og processimulering af kemiske og biokemiske processer.

Hans speciale er:

  • CIP anlæg
  • CFD
  • Procesdesign og simulering
  • Rådgivning inden for biotek og fødevarer

Du kan læse mere om Jifeng her, og hvad han tidligere har lavet.