• Dansk
  • English
  • Norwegian Bokmål

DS/EN 1090

Nyeste krav til CE-mærkning af stål og aluminiums konstruktioner

Efter 1. juli 2014 skal stål- og aluminiumkonstruktioner være CE-mærket, når de bliver leveret af producenter og leverandører til bygge- og anlægssektoren, og der henvises ofte til standarden i udbudsmaterialer og kravspecifikationer. Forudsætningen for at CE-mærke en virksomheds produkter er, at fremstillingsvirksomheden er certificeret i henhold til DS/EN 1090-1 af et notificeret certificeringsorgan.

Udførelse af stål og aluminiumskonstruktioner

DS/EN 1090 er udførelsestandarden for stål- og aluminiumkonstruktioner, og del 1 omhandler generelle regler samt regler for bygningskonstruktioner. DS/EN 1090-1 er således den harmoniserede standard, der skal ligge til grund for overensstemmelsesvurderingen for stålkonstruktioner under Byggevareforordningen (hidtil Byggevaredirektivet), 305/2011.
Den ligger i naturlig forlængelse af fabrikationsstandarden EN 1090-2, der allerede nu er fabrikationsstandarden for stålkonstruktioner efter Eurocode 3.

Hvad kan Process Engineering hjælpe med?

For stålkonstruktioner og trykbeholdere m.m. rækker vores ekspertise langt ud over selve svejsesamlingerne. Vores ydelser omfatter udvikling, dimensionering og konstruktion af komponenter og hele konstruktioner i overensstemmelse med gældende normer og standarder herunder eksempelvis DS/EN 1090-standarderne fra Eurocode 3.

Konstruktionsgrundlag (Eurocode)

Bygningsforordningen foreskriver anvendelse af Eurocode til dimensionering af konstruktioner. Process Engineering kan bistå dig i at dimensionere dine stålkonstruktioner i henhold Eurocode som EN 1090 foreskriver.

Har du en forespørgsel omkring en opgave, som skal dimensioneres, så kontakt en af vores afdelinger.

Kontakt mig for mere information
Direktør
Poul B. Jakobsen
Mobil: +45 2424 1183
Sitemap - Webdesign af Jacob Leander ApS