Ingeniørmangel

De har knækket koden på ingeniørmangel

Trods ingeniørmangel har Process Engineering A/S succes med at tiltrække nye medarbejdere. Det skyldes især topledelsens fokus på balance mellem arbejds- og familieliv samt faglige og alsidige udfordringer.

Der er kamp om ingeniørernes gunst, og som virksomhed handler det om at gøre sig særligt attraktiv. Engineer the Future, der er en teknologisk alliance mellem ingeniører og teknologieksperter, forudser, at der i 2025 kommer til at mangle 13.500 ingeniører. Det stiller krav til arbejdsgiverne.

Hos Process Engineering A/S har de i løbet af tre år hyret 55 nye ingeniører, og lige nu tæller medarbejderstaben 80 til 100. Virksomheden firdoblede i 2016 bundlinjen til over syv millioner kroner, og ledelsen forudser, at væksten vil stige de kommende år. Det kræver flere medarbejdere. For at være førstevalg blandt de jobsøgende ingeniører, arbejder virksomheden målrettet med konceptet One Team, der skal sikre et godt og alsidigt arbejdsmiljø på tværs af fem forskellige kontorer fordelt på fem forskellige byer i det meste af landet.

“Det er ikke kun lønnen, ingeniørerne kigger på, det handler i højere grad om mulighederne for et bredt udbud af arbejdsopgaver og faglige udfordringer. Derudover skal der være plads til familielivet. For os handler det derfor om fællesskab og tillid. Den DNA, som ejeren har indført i firmaet, smitter af på os andre. Vores direktør, Poul (Bernstorff Jakobsen red.) er utrolig rummelig, og hans filosofi er: Hvis det går godt på hjemmefronten, går det som regel også godt på arbejde, og den anden vej rundt. Hvis man har brug for at tage fri, er der selvfølgelig mulighed for det,” forklarer HR-ansvarlig Dorthe Mohr Carstensen.

Fællesskab på tværs af landet

Process Engineering A/S arbejder primært med at rådgive fødevare og kemiske virksomheder inden for procesindustrien ved store anlægsprojekter. Det begyndte med to medarbejdere tilbage i 1999. I dag er virksomheden til stede på fem forskellige adresser rundt i hele landet, og medarbejderne arbejder ofte ude ved kunderne i flere måneder ad gangen. Alligevel føler de en tæt tilknytning til kontoret og ledelsen.

“Det skyldes i høj grad, at ledelsen er gode til at ringe os op for at høre, hvordan det går, når vi sidder ude ved kunden. Det betyder, jeg stadig får følelsen af at være en del af kontoret, selvom jeg ikke er på kontoret, og der ikke langt til toppen, hvis man har en god idé,” siger Annette Vinding Blaase, der har været ansat som teknisk designer hos Process Engineering A/S siden januar 2017.

Maskin- og svejseingeniør Jan Mahler blev ansat i Aalborgafdelingen i december 2015. Han valgte Process Engineering A/S på grund af spændende arbejdsopgaver. I dag sætter han stor pris på arbejdsmiljøet.

“Hvis man har udfordringer, har man et stort netværk, man kan benytte sig af. Vi har en utrolig stor faglighed tilgængelig, fordi folk kommer med vidt forskellige baggrunde og er specialiserede inden for hvert deres område, og det betyder, vi kan bakke hinanden op. Samtidig er der rene linjer og plads til familielivet,” fortæller han.

Kontakt mig for mere information
Poul B. Jakobsen
CEO, Administrerende direktør
Telefon: +45 2424 1183