Tørring & inddampning

Tørring og Inddampning finder sted i næsten alle industrier:

-Fødevare industri
-Fiske industri
-Foder industri
-Olie og gas industri
-Træindustrien

Tørring er en proces hvor der fjernes vand fra et fast produkt.
-Vandet kan fjernes enten mekanisk eller ved tilførsel af varme.

Mekanisk fjernelse af vand er den billigste metode, men det kan kun lade sig gøre til et vist vandindhold
Derefter skal vandet fjernes ved tilførsel af varme (typisk luft). Dette er meget energikrævende.

Inddampning er næsten identisk med tørring bortset fra slutproduktet .

Hvis slutproduktet kan pumpes taler man om inddampning.

Tørring anvendes typisk for at gøre et organisk stof lagerstabilt ved at man tørrer til en vandprocent under 10%, således at forrådnelse undgås.

Hvis slutproduktet ikke kan pumpes taler man om tørring.

Inddampning anvendes til at opkoncentrere et produkt, så f.eks transportomkostninger nedbringes. Et produkt inddampes tit inden det tørres.

Process Engineering A/S har mange års erfaring i drift og design af tørrings – og inddampningsanlæg

Kompetencer:

  • Termisk design af inddampere (Rør og pladevarmevekslere)
  • Termisk design af tørringsanlæg
  • Energioptimering af inddampere og tørrere
  • Instrumentering af inddampere
  • PI-diagrammer
  • PED beregning af trykbeholdere
Kontakt mig for mere information
Afdelingsleder
Peter Lindblom
Mobil: +45 2986 8051
pl@proeng.dk
Eller udfyld nedenstående felter og tryk send, så kontakter vi dig.

Navn:

E-mail:

Meddelelse:

Sitemap - Webdesign af Jacob Leander ApS